Zandvoort had mooi Pinksterweekend; Burgemeester tevreden.

02-06-2020

Zandvoort - Afgelopen weekend stroomde Zandvoort vol met toeristen, het strand en dorp waren druk bezet en de hotels volgeboekt als vanouds. Het was duidelijk dat men weer op zoek was naar een beetje meer gezelligheid. Waar zondag de horeca nog dicht was, mocht zij maandag weer open na anderhalve maand sluiting.

De horeca had coronamaatregelen genomen, ieder op zijn eigen wijze en binnen de mogelijkheden. Met hier en daar wat gemopper werden deze maatregelen duidelijk opgevolgd.

Ook mochten de terrassen wat uitbreiden; de Haltestraat was afgesloten, het Gasthuisplein heeft het verhoogde fonteinplein als extra terras mogen gebruiken en het Kerkplein kreeg iets meer uitbreiding. 

Foto door: Roy van Buuringen
Foto door: Roy van BuuringenDat de gemeente Zandvoort mee heeft gedacht om de horeca in het dorp meer te steunen mocht duidelijk zijn. Toch waren er ook geluiden van ontevredenheid. Zo verschenen er maandag diverse berichten van ondernemers dat zij te laat waren ingelicht door de gemeente Zandvoort en het niet duidelijk was vanaf waar de Haltestraat afgesloten zou zijn. Graag hadden zij meer inspraak gehad in deze plannen. ' Tenslotte moet iedereen kunnen ondernemen en samen staan we toch sterker' , aldus één van de ondernemers.

Burgemeester David Moolenburgh liet weten op zijn facebookpagina dat hij het een spannende dag vond en blij is dat de horeca weer open mocht. Ook zegt hij blij te zijn dat het Pinksterweekend goed is verlopen. Moolenburgh heeft dan ook diverse horeca gelegenheden bezocht. Hij meldt ook dat de maatregelen in het dorp een fijn beeld en een gemoedelijke sfeer gaven met meer terrasruimte.

Komende dagen gaat de gemeente Zandvoort evalueren en kijken hoe alle belangen die daar samen komen,zoals wonen, winkelen en uitgaan binnen de beperkingen van de regels goed in balans kunnen worden gebracht. Hij is dan ook tevreden over hoe de samenleving met de nodige maatregelingen om is gegaan.