Winnaars 'hackshield' gehuldigd

09-12-2020

Begin september 2020 deed burgemeester David Moolenburgh een oproep aan de Zandvoortse jeugd om Junior Cyber Agent te worden. Omdat de maatschappij in toenemende mate digitaliseert worden mensen steeds vaker slachtoffer van cybercriminaliteit.

Daarom werden de kinderen opgeroepen om deel te nemen aan het educatieve spel 'Hacksdhield Future Cyber Heroes', dat kinderen spelenderwijs opleidt tot cyber agents, die op avontuur gaan met fictieve karakters en samen oplossingen vinden voor digitale problemen zoals identiteitsfraude, cyberpesten en misbruik van privacy. 

De 4 beste Cyber Agents van Zandvoort zijn gisteren gehuldigd door de burgemeester en politie en zij heten: Cyber Agent: Merel 2009Valerie 2011 Tokio Loetje. Zij zijn de topspelers van het spel Hackshield en leerden hoe zij zichzelf en hun omgeving kunnen beschermen tegen online gevaren.

De burgemeester vindt dit een heel belangrijke taak en vertelde dat de jeugd veel meer zicht heeft op de gevaren die de digitale wereld met zich meebrengt dan de meeste volwassenen. Hij vindt de Cyber Agents helden!!