Vlag uitgangen tijdens Pride 2020

26-07-2020

Zandvoort Inside hangt de regenboogvlag uit! Doe jij mee? In een tijd waarin acceptatie van lesbische, homoseksuele, biseksuele, transgender, interseksuele of queer mensen nog altijd niet vanzelfsprekend is. In een tijd waarin geweld tegenover de LHBTI-gemeenschap aan de orde van de dag is. In een tijd waarin er LHBTI-vrije zones worden ingesteld in Europese landen. In een tijd waar een aanzienlijk deel van de Tweede Kamer schadelijke homogenezingstherapie gedoogd. In een tijd waarin mensen niet zichzelf kunnen zijn, hangen wij de vlag uit!


De regenboogvlag. Speciaal voor hen. Voor de mensen waar ook ter wereld die worstelen met hun seksuele geaardheid. Voor de mensen die dagelijks te horen krijgen dat zij er niet bij horen, gewoon om wie ze zijn. Voor de mensen die zich niet veilig voelen in hun omgeving, gewoon om wie ze zijn. Voor de mensen die zich uitspreken tegen homofobie. Voor de mensen die zich dag in dag uit moeten verantwoorden voor wie ze zijn. Voor die mensen hang ik de regenboogvlag uit. De kleuren representeren de diversiteit van de LHBTI+ gemeenschap. Een gemeenschap van inclusiviteit. 

Een gemeenschap waar binnen je jezelf kunt zijn. Een gemeenschap die overal ter wereld strijd voor gelijke rechten, ook voor hen. In een tijd waarin de viering van Pride anders zal gaan dan voorgaande jaren. In een tijd waar het nog steeds van belang is te vieren dat LHBTI+ erbij hoort. Steun de LHBTI+ gemeenschap! Hang de vlag uit! Juist nu.