Stijging positieve coronatest zet onverminderd door

15-12-2020

Afgelopen week zijn er 12.791 personen getest in de Veiligheidsregio Kennemerland. 10,1% hiervan is positief getest, dat komt neer op 1290 positief geteste personen in de periode 9 tot en met 15 december. Dit is in vergelijking tot een week eerder een flinke toename van 306 positieve coronatests in deze veiligheidsregio.

Vooral in de gemeenten Uitgeest en Zandvoort is er een ware explosieve stijging in het aantal positieve coronatests. Bijna een verdubbeling in het aantal op de 100.000 inwoners ten opzichte van een week eerder. 

Massaal testen
Bijna 12.800 lieten zich afgelopen week testen op een van de testlocaties binnen de veiligheidsregio Kennemerland. Dit is zeker 2800 meer testen dan een week eerder. Uiteindelijk is het percentage positieve test nagenoeg gelijk aan voorgaande weken (10,1%). 

Lockdown
Sinds dinsdag 00:00 geldt er een strenge lockdown in Nederland. Of dit effect gaat hebben op het aantal positieve tests in de komende week. Blijf de ontwikkelingen volgen via: www.coronadashboard.rijksoverheid.nl . Volgende week op deze zelfde pagina weer een kort maar krachtig overzicht van alle ontwikkelingen rondom de coronacijfers in de Veiligheidsregio Kennemerland.