Ruud Sandbergen nieuwe voorzitter D66 Zandvoort

29-11-2020

Ruud Sandbergen is de nieuwe voorzitter van D66 Zandvoort. Hij neemt de taken over van vice voorzitter Ruud Willigers. Tijdens de algemene ledenvergadering van maandag 23 november, hebben de leden unaniem gestemd voor Ruud Sandbergen.''Met Ruud Sandbergen hebben we een waardige voorzitter gekozen met kennis uit het verleden en heden,'' zegt Ruud Willigers. "Ik kan met een gerust hart een stapje terugtreden,'' aldus Willigers, die met zichzelf had afgesproken om voor zijn zeventigste verjaardag alle bestuursfuncties bij D66 als de Reddingsbrigade neer te leggen. Sandbergen is geen onbekende in de lokale politiek. 

Al sinds eind jaren zeventig is Sandbergen actief voor D66. Eerst als afdelingssecretaris en later als campagneleider. In de periode 1986 tot 1994 was hij raadslid in Zandvoort. In die periode was Sandbergen vijf jaar fractievoorzitter. In 2008 werd er nieuw leven in de partij geblazen. De inspanningen van een aantal enthousiaste leden resulteerden in een raadszetel in 2010. Sandbergen werd toen buitengewoonraadslid. 

In de zomer van 2013 werd hij opnieuw raadslid voor D66. Deze functie bekleedde hij tot de verkiezingen van 2018. " Ik heb thans de eer om vanaf 23 november afdelingsvoorzitter te zijn. Ik dank de leden voor het gestelde vertrouwen. Ik stel mij tot doel , samen met de enthousiaste leden en de fractie van D66, een goed verkiezingsresultaat te behalen."

Naast Sandbergen treedt er nog een nieuw bestuurslid aan. Kevin Konings is gekozen als algemeen bestuurslid van D66 Zandvoort. Konings, onlangs in Zandvoort komen wonen, heeft een politieke achtergrond bij de landelijke partij en heeft veel kennis in huis om het lokale bestuur draadkrachtiger te maken. "Ik heb erg veel zin om aan de slag te gaan. 

Met mijn achtergrond in de (politieke) communicatie hoop ik het bestuur in Zandvoort te versterken. Als voormalig voorzitter van de D66 afdeling in Amsterdam Oost, weet ik wat het reilen en zeilen van een bestuursfunctie inhoudt. Deze ervaring neem ik mee in de rol als algemeen bestuurslid in Zandvoort.''