Regionale stijging positieve tests

24-11-2020

Afgelopen week zijn er 8.260 personen getest in de Veiligheidsregio Kennemerland. 10,3% hiervan is positief getest, dat komt neer op 849 positief geteste personen in de periode 18 tot en met 24 november. De toename van afgelopen week is dan wel 25 meer dan een week eerder, maar toen werden er nog ruim duizend mensen minder getest, waarvan toen 11,5% (824) positief. 
 
In de afgelopen zeven dagen is er vooral in de gemeente Velsen een aanzienlijke stijging te zien van het aantal positieve coronatest per 100.000 inwoners. Daarmee valt deze gemeente samen met Heemstede uit de regionale trend van een dalende trend die in de rest van de gemeente drie weken terug al in gang werd gezet. 

Wat de oorzaak is van de opvallende ontwikkeling in Velsen is niet met zekerheid te zeggen. Er wordt rekening gehouden met een eventuele vertraging van de verwerking van de cijfers door het RIVM. 

Meer informatie over de laatste ontwikkelingen rondom de coronacijfers is te vinden via: coronadashboard.rijksoverheid.nl