PVV wil zekerheid over uitsluitsel vaccinatieplicht

18-01-2021

De Zandvoortse fractie van Partij voor de Vrijheid heeft maandagochtend enkele vragen opgestuurd aan het college met betrekking tot een vaccinatieplicht. Zij maken zich grote zorgen over de berichtgeving vanuit de landelijke politiek over een mogelijkheid om mensen te verplichten zich te laten vaccineren met het corona vaccin. Ook zou de optie om niet-gevaccineerde personen in het begin te verbieden naar bepaalde plekken, zoals horeca of festivals, te gaan nog open staan. 


In november werd al met ruime meerderheid een motie van de Tweede Kamer fractie van de PVV aangenomen. Daarin werd onder andere gesteld dat een vrijwillige coronavaccinatie gewaarborgd moet blijven. Desondanks maakt nu ook de lokale Zandvoortse fractie van de PVV zich zorgen. Zij willen daarom het standpunt van het college over deze kwestie te weten komen.


Zo stelt de PVV voor organisaties en ondernemingen die vanuit de gemeente middelen ontvangen te korten als zij niet-gevaccineerde mensen weigeren. De fractie gaat uit van een spoedige reactie van het college. 

 
Of er ook echt een landelijke regeling komt die niet-gevaccineerden zal benadelen ten opzichte van mensen die zich wel laten prikken, is nog altijd niet bekend, dat schreef dagblad Trouw zaterdag.

Vandaag, 18 januari, is de dag dat in heel Nederland op grote schaal gestart is met het vaccineren van zorgmedewerkers. Wil je weten wanneer er voor jou een datum geprikt is in het vaccinatieprogramma? Kijk dan op de website van de Rijksoverheid.