Partij voor de Dieren zet actie op tegen afschieten herten

02-12-2020

Vorige week stemde de provincie Noord-Holland in met beleid dat het afschieten van 4000 damherten in de Amsterdamsen Waterleidingduinen mogelijk maakt in 2021. Dit is in navolging van het proces dat in 2015 al in gang werd gezet. In de afgelopen jaren zijn er zo'n 6000 damherten afgeschoten. Volgens de Partij voor de Dieren Noord-Holland is dit niet de oplossing en noemt dit dan ook een vorm van zinloos geweld.

Naar aanleiding van het besluit om komend jaar de reductie van de populatie voort te zetten, heeft de Partij voor de Dieren een actie opgezet om aandacht te vragen voor dit 'onrecht' dat de dieren op deze manier wou worden aan gedaan. PvdD roept op tot een zogeheten 'RedTeam' die onderzoek zou moeten doen naar geweldloze alternatieven. Voor dit plan is nog een slechts een klein deel toe bereid in de provincie, daarom heeft de Partij voor de Dieren deze actie onder de hashtag '#REDhetdamhert' in het leven geroepen.

Op dinsdag 15 december staat er nog een Statenvergadering gepland over onder meer dit onderwerp. Daar zullen naast de PvdD ook de SP en de PVV nogmaals hun protest aantekenen tegen dit faunabeheer.