Opleving virus zichtbaar in Heemstede en Zandvoort

17-11-2020

Afgelopen week zijn er 7.163 personen getest in de regio. 11,5% hiervan is positief getest, dat komt neer op 824 positief geteste personen in de periode 11 tot en met 17 november. Het aantal positieve corona tests in de veiligheidsregio Kennemerland. Deze toename is 103 minder dan de toename van vorige week (927).

Alleen in de gemeenten Heemstede en Zandvoort is een kleine opleving zichtbaar van het aantal positieve coronatest. De afgelopen week zijn er in Heemstede 40,7 positieve coronatests op de 100.000 inwoners meer geregistreerd dan een week eerder. In Zandvoort is deze toename vrijwel hetzelfde (41 op 100.000 inwoners). 

Tegelijkertijd is er in de rest van de gemeentes juist een aanzienlijk daling te zien. Verdere ontwikkelingen per gemeente binnen Veiligheidsregio Kennemerland zijn terug te vinden op de afbeelding hierboven. 

Persconferentie 
In de persconferentie van het kabinet dinsdagavond gaf premier Mark Rutte aan dat we op de goede weg zijn, maar dat er nog een lange weg te gaan is. Publieke ruimtes als musea, bioscopen, pretparken en zwembaden mogen vanaf donderdag weer open. Wel wees Rutte erop dat de gedeeltelijke lockdown, waaronder de sluiting van de horeca, zeker tot half december en mogelijks zelfs tot half januari nodig is. 


Informatie over de laatste coronacijfers is terug te vinden op www.coronadashboard.rijksoverheid.nl