Opening Halte 59

26-07-2020

OPENING LATIN CAFÉ BAR HALTE 59Zaterdag 25 juli 2020 opende Latin Café Halte 59 voor het eerst haar deuren. De officiële opening werd verricht door wethouder Gert-Jan Bluijs om 16.30 uur. Daarna was er een receptie tot 18.00 uur, die gasten de gelegenheid gaf kennis te maken met het nieuwe concept en kregen genodigden een hapje en een drankje aangeboden. Roy Dongen van Ganymede Consultancy te Zandvoort heeft het management van dit kleine café in Zandvoort overgenomen. Het interieur vertaalt zich naar een typisch Latin beach café zoals je die bijvoorbeeld in Brazilië of op de Caribbean veelvuldig tegenkomt. 


Relaxt, gezellig en rommelig, veel dingen aan de muur, surfplanken en wat te lezen op de tafels. Met natuurlijke een relaxte Latin sound uit de speakers. De kaart wordt ook aangepast in Latin stijl. Het merendeel zal bestaan uit huisgemaakte satés van kip, vlees, garnalen of tofu geserveerd met Latin fried rice of gewoon witte rijst en groenten. Daarnaast staan er verschillende "pica pica" of snacks op de kaart. Van huisgemaakte empanadas tot gekruide frietjes, gehaktballetjes in tomaten saus tot natuurlijk de traditionele bittergarnituur. Er zijn wijnen uit onder andere Chili en Argentinië en een diversiteit aan bieren. Vanzelfsprekend mogen ook een paar longdrinks zoals Cuba Libre en cocktails zoals Mojito of Caipirinha niet ontbreken. 

Maar je kan er ook met je laptop van het snelle Wifi gebruik maken onder het genot van een lekkere espresso, cappuccino of zelfs een Brazilian Coffee. 

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel. De inrichting is voor een groot deel tot stand gekomen met materialen uit Kringloopwinkel Het Pakhuis en de Ruilwinkel. Ook wordt er zoveel mogelijk gekozen voor producten natuurlijke ingrediënten en ingekocht bij lokale ondernemers. Het café is vanaf zaterdag 25 juli dagelijks open van 13.00 tot laat. Zolang de lichten branden en de muziek klinkt worden de gasten warm onthaald!