'New Future' biedt jongeren met geldproblemen perspectief

25-10-2020

Afgelopen week plaatste de gemeente een bericht op de website over het project 'New Future'. Met dit project wil de gemeente Zandvoort jongeren die geldproblemen hebben hulp bieden. De gemeente zal allereerst in onderhandeling gaan met de schuldeisers. Vervolgens worden de schulden mogelijk ook afkocht. 

Op deze manier betaal je over een periode van 3 jaar je schuld af bij de gemeente. Dit scheelt een hoop want er komen geen deurwaarder of incassobureaus bij je langs. Dat is een van de belangrijkste doelen die het project voor jongeren wil bereiken: 'Je kan je richten op je toekomst.' Financiële stress kan bij jongeren vaak al de druppel zijn die de emmer doet overlopen. Als er naast het hoge verwachtingspatroon van school, werk en hun omgeving ook nog eens uitzichtloze financiële problemen bij komen kijken. Samen maak je een plan om de schuldeisers te benaderen. De gemeente gaat voor jou in onderhandeling en probeert een afkoopregeling te treffen. Als dit gelukt is leen je het bedrag van de gemeente. 

Dit betaal je uiteindelijk over een periode van 3 jaar terug. Je krijgt hulp bij het overzichtelijk maken van je schulden. Ook werk je aan een toekomstplan en 'financiële vaardigheden'. Zodra het overzicht compleet en het toekomstplan af is, ontmoet je jouw schulddienstverlener. Je kunt jezelf via newfuture-haarlem.nl aanmelden.