Geen Circuit Run in 2021

21-01-2021
Foto: Wim Meijer
Foto: Wim Meijer

Dit jaar opnieuw geen Zandvoort Circuit Run, Oer-IJ Expeditie en Fiets4Daagse Alkmaar; Ronde van Noord-Holland en Alkmaar City Run by night mogelijk later in het jaar. Eerstvolgende fysieke evenement van Le Champion de Plus Wandel4daagse Alkmaar van 16 t/m 19 juni 2021.

Sportorganisatie Le Champion heeft besloten alle sportevenementen tot 1 juni 2021 te annuleren. De organisatie acht het niet realistisch te veronderstellen dat voor deze datum al grote, fysieke sportevenementen voor fietsers, hardlopers en wandelaars verantwoord kunnen plaatsvinden. Deelnemers die in 2020 een kortingscode hebben ontvangen voor de betreffende evenementen die nu weer worden afgelast, krijgen een oplossing geboden.

Noodzaak

"Straks in maart is de cirkel rond en hebben wij een jaar lang geen fysieke evenementen kunnen organiseren. De eerste grote evenementen die wij vorig jaar moesten annuleren waren onze evenementen in Zandvoort, op en rond het Formule 1 circuit. Nu dient de onwerkelijke situatie zich aan dat deze evenementen opnieuw niet georganiseerd kunnen worden", constateert Ron van der Jagt, algemeen directeur van Le Champion.

Virtuele evenementen
Nu de fysieke evenementen tot 1 juni geen doorgang zullen vinden, blijft de sportorganisatie binnen de regels die mogen, doorgaan met het aanbieden van creatieve, virtuele en vooral verantwoordelijke alternatieven voor fietsers, hardlopers en wandelaars. Le Champion houdt echter de deur op een kier voor kleinschalige activiteiten, voor het geval dat in het voorjaar de regels iets worden versoepeld. Sinds de uitbraak van het coronavirus vonden onder andere al plaats: de Plus Wandel4daagse Alkmaar Thuiseditie (ruim 1.100 deelnemers), de Dam tot Damloop Home Edition (5.000 deelnemers), de Virtual TCS Amsterdam Marathon (6.000 deelnemers uit meer dan honderd landen) en recent bijvoorbeeld de Le Champion Christmas Challenge tijdens de Kerstvakantie. "We hebben hiermee laten zien dat we ook op deze manier veel mensen enthousiast in beweging kunnen krijgen. Daar gaan we nu volop mee door", sluit Van der Jagt af.