GEEN BRITSE DEELNEMERS AAN HISTORIC GRAND PRIX

23-08-2020

Vandaag liet Erik Weijers van Circuit Zandvoort in een interview bij Haarlem 105 weten dat er bij de Historische Grand Prix geen Britse deelnemers zullen zijn. Dit komt doordat de Britse overheid in het kader van Coronamaatregelen had aangekondigd dat de deelnemers na terugkomst twee weken in quarantaine zouden moeten. 


Dat vonden de Britse autoliefhebbers een te hoge prijs voor één weekend afwezigheid. Desondanks gaat de geplande Historische Grand Prix wél door op 4-5-en 6 september, mits er een wijziging van coronamaatregelen gaat komen, die het beletten.De organisatie is gaan kijken en zoeken naar alternatieven en heeft deelnemers van andere nationaliteiten gevonden die graag aan het mooie historische weekend willen deelnemen, zoals bijvoorbeeld Duitsland, waar heel veel evenementen zijn afgelast en men graag wil komen rijden. Uit alle klassen zijn er auto's aanwezig en iedere leeftijd zal een stukje nostalgie kunnen ervaren bij het zien van auto's uit verschillende periodes. 

Ook zullen er auto's zijn die hebben meegereden met Le Mans.Dit jaar kenmerkt zich wél doordat er een beperkt aantal mensen toegelaten mag worden. Echter mogen de bezoekers wél de paddock betreden met inachtneming van de huidige RIVM richtlijnen, waar dan ook zorgvuldig op zal worden toegezien. Weijers benadrukt wél dat het nog twee weken duurt voor het zover is en dat het nog steeds onzeker is..

TIPJE VAN DE SLUIER OVER NAAMSVERANDERING

Weijers wilde niets loslaten over de nieuwe naam van het circuit die woensdag bekend zal worden gemaakt. Wél wilde hij in het programma de Zandvoorters laten weten dat de naam Zandvoort zal blijven!Voor kaarten en informatie over de Historic Grand Prix kunt u terecht op de website: www.historicgrandprix.nl