Flinke daling zichtbaar in heel de regio

10-11-2020

Wekelijkse update coronacijfers voor Veiligheidsregio Kennemerland - na aanleiding van de wekelijkse update van het RIVM, zijn dit de ontwikkelingen binnen deze veiligheidsregio:

Afgelopen week zijn er 7.548 personen getest in de regio. Dit zijn er bijna 1000 minder dan twee weken terug. Het aantal positieve corona tests in de veiligheidsregio Kennemerland is tussen 04 en 10 november met 927 toegenomen. Deze toename is 255 minder dan de toename van vorige week (1182).

Net als in de rest van Nederland is er in onze regio een flinke daling in het aantal positieve coronatests zichtbaar. In de gemeente Bloemendaal, waar vorige week juist een fikse stijging werd gemeten, is er nu afname te zien van 182,9 positieve coronatests op de 100.000 inwoners. Ook in Zandvoort is het aantal positieve coronatest bijna gehalveerd ten opzichte van een week eerder. 

Verdere ontwikkelingen per gemeente binnen Veiligheidsregio Kennemerland zijn terug te vinden op de afbeelding hierboven. 

De gegevens zijn afkomstig van het coronadashboard gebaseerd op cijfers van het RIVM.

Meer informatie over de laatste coronacijfers is terug te vinden op www.coronadashboard.rijksoverheid.nlMeer informatie over het virus en de maatregelen via www.rijksoverheid.nl/coronavirus