Evenementen Le Champion tot voorjaar 2021 afgelast

03-11-2020

Vanavond heeft de sportorganisatie Le Champion laten weten dat alle sportevenementen tot maart 2021 niet door zullen gaan. Dit staat in een persbericht op de website van de organisatie.

Hierdoor komen meerdere populaire sportevenementen uit de regio te vervallen. Zo zijn onder meer de Egmond-Pier-Egmond strandrace, de Groet uit Schoorl Run en ook de Zandvoort Light Walk geannuleerd. 

Directeur Ron van der Jagt zegt dat hij met de organisatie een zeer moeilijk besluit heeft moeten nemen. Tegelijkertijd vindt hij het doorzetten van alle voorbereidingen voor deze evenementen die op relatief korte termijn zouden plaatst, niet verantwoord.

De organisatie werkt ter compensatie wel aan enkele mogelijkheden om de komende maanden niet zonder beweging voorbij te laten gaan. "Nu de fysieke evenementen tot 1 maart geen doorgang zullen vinden, gaat de sportorganisatie nog meer energie stoppen in het aanbieden van creatieve, virtuele alternatieven voor fietsers, hardlopers en wandelaars", aldus het persbericht.