EK Zandsculpturen 2020 in Zandvoort verplaatst naar oktober.

09-07-2020

Het jaarlijkse EK Zandsculpturen in Zandvoort is, wegens Covid-19, dit jaar verplaatst naar oktober. Het evenement trekt traditioneel veel bezoekers maar omdat dit gefaseerd gebeurd en vanaf 1 september de regels omtrent het organiseren van evenementen versoepeld worden, zijn we verheugd dat we het toch in Zandvoort kunnen verwelkomen. Normaal gesproken zijn de zandsculpturen al vanaf juli te bewonderen.Vanaf 10 oktober zal voor de negende keer het Europees Kampioenschap Zandsculpturen in Zandvoort van start gaan.

 Het thema dit jaar is 'Zandvoort Goes Wild', een samenwerking tussen de Zandacademie, de gemeente Zandvoort, Holland Casino en Zandvoort Marketing.

 Zes zandkunstwerken worden vervaardigd door kunstenaars uit 6 verschillende Europese landen en zijn gedurende een periode van 4 maanden gratis te bezichtigen op diverse locaties in het dorp."Zandvoort goes Wild" kan door de kunstenaars breed en naar eigen inzicht geïnterpreteerd worden. Van de bronsttijd van herten in de Kennemerduinen tot een woest zeetafereel tijdens een herfststorm en van wilde watersporten zoals kitesurfen tot racen op het circuit van Zandvoort. Elke kunstenaar zal naar eigen interpretatie en ontwerp een zandsculptuur creëren van circa 3 x 4 meter en 4 meter hoog.Op 18 oktober maakt de vakjury bekend welke zandkunstenaar zich Europees Kampioen Zandsculpturen 2020 mag noemen.

 Naast de zandsculpturen staat de hele maand oktober in het teken van 'Zandvoort goes Wild' en zullen er talrijke activiteiten plaatsvinden die hierbij passen.