Dalende trend blijft uit in Kennemerland

05-01-2021

De harde lockdown is nu ruim drie weken van kracht in heel Nederland. De ziekenhuizen draaien nog altijd overuren. Ook met het dalen van de besmettingscijfers wil het nog niet echt lukken. Deze trend is ook op regionaal niveau goed zichtbaar. 

Harde lockdown
In de regio Kennemerland hebben 10.150 mensen zich laten testen op corona. Dit zijn er zeker tweeduizend minder ten opzichte van de week voor de lockdown ( 8 t/m 15 december). Tijdens de kerstvakantie is het aantal mensen dat zich liet testen rond de tienduizend blijven steken. Afgelopen week test 12.5% positief. Dit komt neer op 1269 positieve coronatests in een week tijd in de regio Kennemerland. 

Waar in de meeste gemeenten binnen deze regio de positieve coronatests lijken te dalen, laat een dalende trend nog altijd op zich wachten. Vooral in de gemeenten Bloemendaal en Beverwijk blijven er wekelijks meer positieve coronatests bijkomen.

De lockdown lijkt, in lijn met de landelijke trend, tot nu toe weinig tot geen effect te hebben. Wel is het aantal nieuwe ziekenhuisopnames licht aan het dalen, de afgelopen dagen. 

Sluiting spoedeisende hulp
Maandag moest de afdeling Spoedeisen Hulp van het Spaarne Gasthuis in Haarlem Noord sluiten, vanwege toenemende coronadruk in het ziekenhuis. Mensen kunnen tijdelijk uitsluitend terecht op locatie Haarlem-Zuid en Hoofddorp. Het is nog niet bekend wanneer de SEH-afdeling in Noord weer kan openen. 

Vaccinatie
Net als in de meeste regio's, starten de vaccinaties ook in Kennemerland vanaf maandag 18 januari. Woensdagochtend zullen al de eerste vaccinaties plaats vinden in onder meer de omgeving Utrecht en Rotterdam. 

Meer informatie over de aanpak van de coronavaccinatie in Nederland vind je hier: www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-vaccinatie/aanpak-coronavaccinatie-in-nederland